I sommer skal Stig-André verken skrape eller beise

Denne sommeren har Stig-André Berge planer om å nyte hver eneste soldag med familien i hagen. Med vedlikeholdsfritt rekkverk på terrassen er det slutt på skraping og beising.

Da våren kom i fjor, hadde bryter Stig-André Berge fått nok av rekkverk som flasset og måtte pusses og beises.

– Jeg var rett og slett lei av trerekkverk som måtte vedlikeholdes, og som mange andre googlet jeg «vedlikeholdsfritt rekkverk», sier Stig-André.

Google-søket ga mange resultater, og tre forespørsler ble sendt av gårde.

– Det første svaret kom fra Gjerdemannen, og fra første stund fikk jeg et veldig godt inntrykk av firmaet. De var ekstremt profesjonelle, og magefølelsen var god. Et av firmaene har faktisk ikke svart ennå, sier han.

Fullstendig resirkulerbart

Et vedlikeholdsfritt rekkverk står ifølge Tormod Bøe og Svend Albertsen hos Gjerdemannen i Euro Wind AS på ønskelisten til mange av kundene deres.

– I tillegg vil de at gjerdet skal se bra ut, ha god kvalitet og en god pris. Det er også viktig for kundene våre at vi følger lover og forskrifter for gjerder og rekkverk og at vi selger produkter i klimavennlige materialer, sier de.
PVC er et fullstendig resirkulerbart materiale, og karbonfotavtrykket ved produksjon er meget lavt.

– En annen fordel med PVC er at det kun brenner hvis det blir tilført varme fra et annet brennende materiale, sier Tormod.

Fikk gode råd

Stig-André og kona hadde to terrasser som trengte rekkverk. En mindre på rundt åtte kvadratmeter og en stor terrasse som går over to nivåer.

– Noe av det jeg merket meg med Gjerdemannen, var at ingenting var et problem. I mitt hode ville høydeforskjellen på den store terrassen gjøre det hele mer krevende, men det ble det ikke, sier han.

Selgeren hos Gjerdemannen ba ham sende bilde av området som skulle gjerdes inn, og Berger fikk tips om hvordan han skulle løse både nivåforskjell, port og en stolpe som sto i veien.

– De var utrolig imøtekommende. Jeg tror knapt jeg har vært borti så god service før, sier han.

LANG ERFARING: (F.v) Tormod Bøe og Svend Albertsen startet sitt firma i 1997.Foto: Anita Veda
LANG ERFARING: (F.v) Tormod Bøe og Svend Albertsen startet sitt firma i 1997.Foto: Anita Veda

Kjapp levering

Etter at bildet var sendt, fikk Stig-André en oversikt over hva han burde bestille. Gjerdemannen var nøye med målene, slik at han verken skulle mangle noe eller sitte igjen med for mye rekkverk.

– Jeg fikk også råd om hva jeg måtte gjøre for å forsterke underlaget som rekkverket skulle stå på. Normalt ville jeg bare satt det opp der det gamle rekkverket var festet, men jeg fikk beskjed om at dette ikke ville holde over tid, sier han.

Rådene kom mer eller mindre av seg selv, og dermed lå alt til rette for et godt resultat.

– Når alle mål var levert inn, tok det vel omtrent en uke før vi hadde det nye rekkverket på pall utenfor huset vårt, sier han.

Enkelt å montere

Neste ledd i prosessen var å montere rekkverket.

– Jeg har pusset opp en del gjennom årene, men dette var jeg litt spent på om jeg skulle få til, sier han.

Heldigvis fulgte det med en monteringsanvisning som gjorde det hele enkelt.

– I alle fall så lenge man leser den før man starter og ikke gjør som menn flest og setter i gang med montering med en gang, legger han til.

På Gjerdemannens tegning kom det tydelig frem hvor stolpene skulle plasseres, hvor veggfestene skulle være og hvor stor avstand det skulle være mellom hver stolpe.

– Det var også kjempeenkelt å kappe til, lime og skru sammen rekkverket, sier han.

Mer utsyn eller mindre innsyn

Ofte vet kundene til Gjerdemannen hva de skal ha når de tar kontakt. Kanskje har de sett et gjerde hos naboen eller venner de liker og vet at det er levert av Gjerdemannen.

– Hvis ikke, kan vi komme med tips. Utseendet er en ting, men vi tar også utgangspunkt i ønsker som mindre innsyn, mer utsyn, skjerming for vind og annet, sier han.

Gjerdemannen ble startet opp av Tormod og Svend i 1997 og var da blant de første i Norge som startet med vedlikeholdsfrie PVC-rekkverk.

– Noen var skeptiske, men veldig mange forbrukere var begeistret over å kunne få et vedlikeholdsfritt gjerde. Folk vil ha minst mulig vedlikehold, og det skal se fint ut og vare lenge, sier Svend.

– Gleder meg til sommeren

Det tok bare en ettermiddag å montere rekkverk på terrassene til Stig-André, og resultatet ble flott.

– Vi har et hus fra 2013, men med dette rekkverket ser det veldig eksklusivt ut. Det eneste jeg angrer litt på ettertid, er at jeg ikke valgte rekkverk med ledlys i stolpehattene, sier han.

Med aluminiumsspiler ble terrassen mer åpen, og utsynet til hagen er bedre. Det er praktisk når to små skal løpe rundt på gresset og hoppe på trampolinen.

– Nå gleder jeg meg til våren kommer for alvor, for i år blir det ikke noe pussing og beising på meg. Nå kan jeg bare spraye på litt såpe og spyle av med høytrykkspyleren, og så kan vi nyte sommeren med hopping på trampolinen og lek med barna, sier han